Wat doet een financieel adviseur?  

Wat doet een financieel adviseur?  

Meer uit uw financiën halen? Uw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen? Dit zijn zaken waarmee een financieel adviseur u helpt. Meer weten over de voordelen van een financieel adviseur? Lees dan verder! 

Dit doet een financieel adviseur

Het woord zegt het al: een financieel adviseur adviseert over het maken van financiële beslissingen. Dit kan gaan over een belegging of hypotheek. Maar ook over financiële doelen en wensen. Financieel advies gaat dus niet alleen over de praktische, huidige situatie, maar vooral ook over uw wensen, dromen en idealen. Een adviseur helpt u een plan te maken om deze te verwezenlijken en waarborgen. In ons geval gaat dit over zowel administratie als hypotheken en verzekeringen!

Wanneer schakelt u een financieel adviseur in?

Natuurlijk zijn er geen regels verbonden aan wanneer u wel of geen financieel adviseur in kunt schakelen. Heeft u hulp nodig bij uw financiële zaken? Dan staat uw adviseur voor u klaar. Bij ingewikkelde zaken als levensverzekeringen of hypotheken, is het wel aan te raden de financieel adviseur in te schakelen. Een verkeerde beslissing kan u immers veel geld kosten. Hetzelfde geldt voor zaken die geregeld moeten worden rondom uw pensioen. Kortom, heeft u weinig verstand van deze ingewikkelde financiële zaken en wilt u begeleiding en advies van een professional? Dan is het een goede keuze om hulp te vragen van een financieel adviseur. 

Financieel adviseur: de voordelen

Waarom u een financieel adviseur zou inhuren? Een adviseur biedt vele voordelen. Zo kijkt diegene met een frisse blik naar uw situatie, waardoor hij vanuit zijn expertise kan adviseren over de mogelijkheden. Meestal wordt een financieel adviseur ingehuurd bij specifieke situaties, denk daarbij onder andere aan: 

  • Advies over beleggingen 
  • Begeleiding en advies bij het afnemen van een hypotheek
  • Advies over pensioen 
  • Advies en begeleiding bij opbouw vermogen

Financieel advies Workum

Wat financieel advies bij De Jong Workum FA anders maakt dan bij anderen? Wij denken mee over het brede aspect: van administratie tot hypotheek en verzekering. Op zoek naar financieel advies in Workum en omgeving? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. 

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Administratie

Hoe u uw financiële gegevens kunt analyseren om betere zakelijke beslissingen te nemen

Het geheim van bedrijfssucces? Dat ligt in het maken van slimme keuzes. Duik in de financiële cijfers van uw bedrijf. Hiermee kunt u doordachte en strategische keuzes maken die de … Continued

14.12.2023
Administratie

10 tips voor effectief administratiebeheer in kleine bedrijven

Effectief administratiebeheer is van essentieel belang voor het succes van uw bedrijf. Het bijhouden van uw financiële administratie, jaarrekeningen, salarisadministratie en belastingaangifte kan overweldigend zijn. In deze blog delen wij 10 waardevolle tips die u kunnen helpen bij het effectief beheren van uw administratie.

3.08.2023
Administratie

De zelfstandigenaftrek berekenen: zo werkt het!

Als zelfstandig ondernemer wilt u natuurlijk maximaal profiteren van belastingvoordelen. Met de zelfstandigenaftrek trekt u een bedrag van uw winst af, voordat u belasting betaalt. Het is essentieel om te weten wat de zelfstandigenaftrek inhoudt, zodat u optimaal gebruik kunt maken van deze fiscale regeling. Wij leggen uit hoe het werkt!

30.05.2023