Zo vermijd je administratieve fouten

Zo vermijd je administratieve fouten

Administratieve fouten: grote kans dat jij hier ook mee te maken hebt gehad. Er zijn een aantal administratieve fouten die veel geld kunnen kosten. Bespaar geld en voorkom boetes van de belastingdienst met deze handige tips!

Wij begrijpen dat niet iedereen warmloopt van administratieve taken. Toch heeft iedereen hiermee te maken. Vooral ondernemers komen er niet onderuit. Is er een fout gemaakt in de administratie? Dan kun je geld mislopen of een boete krijgen. Wat de meest voorkomende fouten en oplossingen zijn?

Gemiste fiscaal voordeel

Facturen bewaren en op de hoogte zijn van alle regels, kan een uitdaging zijn. Als je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en uitzonderingen kan dit in jouw fiscale voordeel werken. Lees je daarom goed in wat van toepassing is op jouw bedrijf en ga alle onderdelen grondig bij langs. Daarbij veranderen de regels regelmatig dus blijf scherp: wat vorig jaar niet kon, kan nu misschien wel. Dit punt is niet alleen interessant voor ondernemers. Ook particulieren halen hier veel voordeel uit.

Fouten in facturen

Het maken van facturen wordt vaak gezien als iets eenvoudigs. Het ‘even snel een factuurtje’ schrijven zorgt voor slordigheidsfouten. Deze fouten worden makkelijk over het hoofd gezien. Dit kan gebeuren, maar wil je liever voorkomen. Fouten in facturen kunnen zorgen voor hoge boetes van de belastingdienst. Er zijn een aantal wettelijke eisen waar een factuur aan moet voldoen, bijvoorbeeld: factuurnummer, btw-identificatienummer en het toegepaste btw-tarief. Fouten in facturen vermijden? Besteed aandacht aan het schrijven van een factuur. Daarbij zijn er diverse programma’s waarmee je eenvoudig goede facturen kunt maken.

Financiële problemen door belasting

Iedere maand, kwartaal of jaar moet je een bepaald bedrag afdragen aan de belastingdienst. Kom niet voor onverwachte verassingen te staan en reserveer maandelijks een bedrag van jouw inkomsten voor de belastingdienst. Wordt er een factuur betaald? Zet dit percentage gelijk op een ander bankrekeningnummer.

Op tijd aangifte doen

De belastingdienst heeft vaste data waarop de aangifte binnen moet zijn. Het komt regelmatig voor dat ondernemers te laat aangifte doen, wat resulteert in boetes. Zorg ervoor dat de aangifte altijd op tijd binnen is. Doet een boekhouder de administratie en aangiftes? Maak dan duidelijke afspraken over wanneer de documentatie bij de boekhouder moet zijn. Zo vermijd je eenvoudig deze dure administratieve fout.

De Jong Workum FA: een goede administratie en boekhouding

De meeste fouten kunnen eenvoudig verholpen worden. Besteed daarom voldoende aandacht aan de administratie. Wij begrijpen dat je wellicht liever je tijd anders besteed. Wij verzorgen graag jouw administratie. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Administratie

Administratie uitbesteden? Een goede keuze

Administratie uitbesteden of dit zelf doen? Een vraag waar veel starters, zzp’ers en andere ondernemers zich mee bezig houden. Als ondernemer wilt u zich immers het liefst bezighouden met wat u het liefst doet en niet met alle administratie wat erbij komt kijken. Het uitbesteden van uw administratie levert u veel op. Wij zetten alle voordelen op een rij!

22.01.2023
Administratie

Wat doet een financieel adviseur?  

Meer uit uw financiën halen? Uw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen? Dit zijn zaken waarmee een financieel adviseur u helpt. Meer weten over de voordelen van een financieel adviseur? Lees dan verder! 

15.11.2022
Administratie

Voor uzelf beginnen? Kies voor startersbegeleiding

Als starter komen er veel zaken op u af. Denk aan administratieve zaken als belastingaangiftes en de boekhouding. Ook het afsluiten van verzekeringen of het schrijven van een bedrijfsplan komen … Continued

10.10.2022