Zo vermijd je administratieve fouten

Zo vermijd je administratieve fouten

Administratieve fouten: grote kans dat jij hier ook mee te maken hebt gehad. Er zijn een aantal administratieve fouten die veel geld kunnen kosten. Bespaar geld en voorkom boetes van de belastingdienst met deze handige tips!

Wij begrijpen dat niet iedereen warmloopt van administratieve taken. Toch heeft iedereen hiermee te maken. Vooral ondernemers komen er niet onderuit. Is er een fout gemaakt in de administratie? Dan kun je geld mislopen of een boete krijgen. Wat de meest voorkomende fouten en oplossingen zijn?

Gemiste fiscaal voordeel

Facturen bewaren en op de hoogte zijn van alle regels, kan een uitdaging zijn. Als je op de hoogte bent van alle mogelijkheden en uitzonderingen kan dit in jouw fiscale voordeel werken. Lees je daarom goed in wat van toepassing is op jouw bedrijf en ga alle onderdelen grondig bij langs. Daarbij veranderen de regels regelmatig dus blijf scherp: wat vorig jaar niet kon, kan nu misschien wel. Dit punt is niet alleen interessant voor ondernemers. Ook particulieren halen hier veel voordeel uit.

Fouten in facturen

Het maken van facturen wordt vaak gezien als iets eenvoudigs. Het ‘even snel een factuurtje’ schrijven zorgt voor slordigheidsfouten. Deze fouten worden makkelijk over het hoofd gezien. Dit kan gebeuren, maar wil je liever voorkomen. Fouten in facturen kunnen zorgen voor hoge boetes van de belastingdienst. Er zijn een aantal wettelijke eisen waar een factuur aan moet voldoen, bijvoorbeeld: factuurnummer, btw-identificatienummer en het toegepaste btw-tarief. Fouten in facturen vermijden? Besteed aandacht aan het schrijven van een factuur. Daarbij zijn er diverse programma’s waarmee je eenvoudig goede facturen kunt maken.

Financiële problemen door belasting

Iedere maand, kwartaal of jaar moet je een bepaald bedrag afdragen aan de belastingdienst. Kom niet voor onverwachte verassingen te staan en reserveer maandelijks een bedrag van jouw inkomsten voor de belastingdienst. Wordt er een factuur betaald? Zet dit percentage gelijk op een ander bankrekeningnummer.

Op tijd aangifte doen

De belastingdienst heeft vaste data waarop de aangifte binnen moet zijn. Het komt regelmatig voor dat ondernemers te laat aangifte doen, wat resulteert in boetes. Zorg ervoor dat de aangifte altijd op tijd binnen is. Doet een boekhouder de administratie en aangiftes? Maak dan duidelijke afspraken over wanneer de documentatie bij de boekhouder moet zijn. Zo vermijd je eenvoudig deze dure administratieve fout.

De Jong Workum FA: een goede administratie en boekhouding

De meeste fouten kunnen eenvoudig verholpen worden. Besteed daarom voldoende aandacht aan de administratie. Wij begrijpen dat je wellicht liever je tijd anders besteed. Wij verzorgen graag jouw administratie. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Administratie

Hoe u uw financiële gegevens kunt analyseren om betere zakelijke beslissingen te nemen

Het geheim van bedrijfssucces? Dat ligt in het maken van slimme keuzes. Duik in de financiële cijfers van uw bedrijf. Hiermee kunt u doordachte en strategische keuzes maken die de … Continued

14.12.2023
Administratie

10 tips voor effectief administratiebeheer in kleine bedrijven

Effectief administratiebeheer is van essentieel belang voor het succes van uw bedrijf. Het bijhouden van uw financiële administratie, jaarrekeningen, salarisadministratie en belastingaangifte kan overweldigend zijn. In deze blog delen wij 10 waardevolle tips die u kunnen helpen bij het effectief beheren van uw administratie.

3.08.2023
Administratie

De zelfstandigenaftrek berekenen: zo werkt het!

Als zelfstandig ondernemer wilt u natuurlijk maximaal profiteren van belastingvoordelen. Met de zelfstandigenaftrek trekt u een bedrag van uw winst af, voordat u belasting betaalt. Het is essentieel om te weten wat de zelfstandigenaftrek inhoudt, zodat u optimaal gebruik kunt maken van deze fiscale regeling. Wij leggen uit hoe het werkt!

30.05.2023