De maandlastbeschermer: voorkom risico’s!

De maandlastbeschermer: voorkom risico’s!

Je eigen woning: het is een waardevol bezit. Maar wat gebeurt er wanneer jij (of je partner) ziek of werkloos wordt of arbeidsongeschikt raakt? Daarvoor is de maandlastbeschermer. Wij vertellen je wat een maandlastbeschermer is en wat maakt dat je hier eigenlijk voor zou moeten kiezen bij het afsluiten van een hypotheek.

Wat is de maandlastbeschermer?

De maandlastbeschermer is een verzekering waarbij je een uitkering krijgt waarmee (een deel van) de maandlasten betaald kan worden. Het is ontwikkeld voor mensen in loondienst en wordt veelal bij het aangaan van de hypotheek afgesloten.

Door bijvoorbeeld het kwijtraken van je baan, langdurig ziek zijn of je werk niet meer kunnen uitoefenen door een ongeval, loop je het risico dat je de vaste lasten niet meer kunt betalen. Dit kan financiële problemen veroorzaken. Hiervoor is de maandlastbeschermer. Naast de maandlastbeschermer, zijn er uiteraard ook andere producten te weten: de hypotheekbeschermer (af te stemmen op je hypotheek) en de inkomensbeschermer (ter aanvulling bij terugval in het inkomen door arbeidsongeschiktheid).

De maandlastbeschermer: hoe werkt het?

De maandlastbeschermer mag worden afgesloten bij een leeftijd van 18 tot en met 62 jaar. Het bedrag dat je kan verzekeren is minimaal € 125,- en maximaal € 2.500,-. De premie die je betaalt, is afhankelijk van je wensen. Stel jezelf daarom een paar vragen:

  • Stel je hebt de volgende maand € 800,- minder te besteden, hoe zou je dat oplossen?
  • Welk risico neem je?
  • Hoeveel terugval kun je zelf opvangen?
  • Welk maandbedrag wil je laten beschermen?

De voordelen van de maandlastbeschermer

Naast het hypotheekbedrag dat je betaalt, kun je ook andere lasten verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan de energiekosten. Welke lasten je (deels) wilt laten verzekeren, bepaal je zelf. Je kunt het risico ‘werkloos raken’ ook mee laten verzekeren. Ben je van plan de beschermer op te zeggen? Dat kan elke maand. Ook tijdens de looptijd. Oftewel, je zit niet aan de maandlastbescherming vast. 

De maandlastbescherming bij arbeidsongeschiktheid

Raak je arbeidsongeschikt? Dan biedt de maandlastbeschermer een uitkering wanneer je minimaal voor 35% arbeidsongeschikt bent verklaard. Let op: je kunt deze verzekering alleen afsluiten wanneer je minimaal 16 uur per week hebt gewerkt.

De maandlastbeschermer bij werkloosheid

De dekking die de maandlastbeschermer bij werkeloosheid biedt, is van toepassing wanneer je een vast arbeidscontract had. Word je ontslagen of dreig je ontslagen te worden? Dan kan deze verzekering niet afgesloten worden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld faillissement, reorganisaties of veranderingen in je contracturen. Wanneer je werkloos raakt, heeft de beschermer geen eigen risico bij de werkloosheidsuitkering. De verzekering volgt het UWV om de werkloosheid te toetsen. De duur van de werkloosheidsuitkering bepaalt ook de duur van de maandlastverzekering.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over (het afsluiten van) de maandlastbeschermer, of wil je meer weten over de hypotheekbeschermer en de inkomensbeschermer? Onze adviseurs helpen je graag. Neem contact met ons op via de website of bel 0515-54348.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Verzekeringen

10 belangrijke verzekeringen die iedereen zou moeten overwegen

Van onverwachte medische kosten tot schade aan uw huis of auto: het leven zit vol onzekerheden. In deze onzekere tijden biedt verzekeringsadvies een waardevolle oplossing. Maar wat doet een verzekeringsadviseur nu eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de taken en hoe zij u kunnen helpen bij het nemen van de juiste financiële beslissingen.

4.01.2024
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Onbedoelde schadeclaims: ze komen steeds vaker voor. De aansprakelijkheidsverzekering is een waardevol vangnet voor zowel particulieren als bedrijven. Deze verzekering beschermt tegen onvoorziene situaties waarbij schade wordt veroorzaakt aan personen … Continued

22.12.2023
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandigen

Het leven als zelfstandig ondernemer biedt talloze vrijheden en mogelijkheden, maar bij ondernemen komen ook risico’s kijken. Eén van die risico’s betreft de aansprakelijkheid voor schade die tijdens uw werkzaamheden kan optreden. In deze blog gaan we dieper in op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

17.11.2023