Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Onbedoelde schadeclaims: ze komen steeds vaker voor. De aansprakelijkheidsverzekering is een waardevol vangnet voor zowel particulieren als bedrijven. Deze verzekering beschermt tegen onvoorziene situaties waarbij schade wordt veroorzaakt aan personen of andermans eigendommen. In deze blog duiken we dieper in op het belang van deze verzekering voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering

Stelt u zich eens voor: een vriend raakt gewond door een val in uw huis, wat resulteert in hoge medische rekeningen en mogelijk zelfs juridische claims. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering kunnen deze kosten snel oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen medische uitgaven en juridische verdedigingskosten, maar ook schade aan eigendommen van anderen. Denk aan het onbedoeld omver stoten van een waardevol kunstwerk tijdens een etentje.

 

Wat is meestal wel verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

 • Letsel veroorzaakt aan derden
 • Schade aan eigendommen van anderen
 • Schade veroorzaakt door uw huisdieren
 • Schade bij het verlenen van vriendendiensten tot 25.000 euro: dit betekent dat als u een vriend helpt op een manier die doorgaans door een professional wordt uitgevoerd, eventuele schade tot 25.000 euro kan worden vergoed.

 

Wat is meestal niet verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering?

 • Schade aan uw eigen bezittingen of eigendommen van gezinsleden
 • Schade aan gehuurde of geleende bezittingen
 • Schade die u tijdens uw werk veroorzaakt
 • Schade veroorzaakt door voertuigen of vaartuigen
 • Opzettelijke schade

 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Elk bedrijf dat interactie heeft met anderen loopt het risico schade te veroorzaken en daardoor aansprakelijk te worden gesteld. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die struikelt en een waardevol item van een klant breekt of aan het morsen van een kop koffie over de telefoon van een klant. Hoewel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB-verzekering) niet verplicht is, biedt deze wel bescherming tegen onverwachte situaties.

 

Wat is meestal wel verzekerd met AVB-verzekering?

 • Schade veroorzaakt door bedrijfsactiviteiten of medewerkers: bijvoorbeeld, schade aan eigendommen van anderen als gevolg van de acties van uw medewerkers tijdens bedrijfsactiviteiten.
 • Schade door producten van het bedrijf: dit omvat schade aan consumenten of hun eigendommen veroorzaakt door producten die uw bedrijf produceert.
 • Schade aan eigendommen van medewerkers
 • Schade aan gehuurd of geleend materiaal
 • Schade aan bedrijfsgebouwen: deze dekking geldt wanneer uw bedrijf schade veroorzaakt aan het gebouw waarin het is gevestigd.

 

Wat is meestal niet verzekerd met een AVB-verzekering?

 • Verkeerd advies geven: hiervoor is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 • Schade aan het bedrijf zelf.
 • Kosten voor het het opnieuw leveren van diensten of producten
 • Milieuschade op bedrijfsterreinen
 • Opzettelijke schade of roekeloos gedrag
 • Schade door voertuigen of vaartuigen

 

Workum Verzekeringen

Of u nu een particulier bent die zijn persoonlijke bezittingen wil beschermen of een bedrijfseigenaar die zakelijke continuïteit nastreeft, het belang van aansprakelijkheidsverzekeringen kan niet worden onderschat. Deze verzekeringen bieden financiële bescherming en gemoedsrust in tijden van onverwachte gebeurtenissen. Bij Workum Verzekeringen kunt u terecht voor al het advies omtrent verzekeringen.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Verzekeringen

Kom bij ons werken als verzekeringsadviseur!

In een tijd waarin veel collega-verzekeringskantoren worden opgeslokt door grotere organisaties, streven wij ernaar om als lokale persoonlijke adviseur ons eigen pad te blijven bewandelen. Wij hechten waarde aan het directe contact met onze klanten, waarbij zij altijd welkom zijn op ons kantoor of wij hen kunnen bezoeken op locatie, thuis of op het werk. Deel jij onze visie? Dan verwelkomen wij jou graag als een enthousiaste verzekeringsadviseur!

10.06.2024
Verzekeringen

10 belangrijke verzekeringen die iedereen zou moeten overwegen

Van onverwachte medische kosten tot schade aan uw huis of auto: het leven zit vol onzekerheden. In deze onzekere tijden biedt verzekeringsadvies een waardevolle oplossing. Maar wat doet een verzekeringsadviseur nu eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de taken en hoe zij u kunnen helpen bij het nemen van de juiste financiële beslissingen.

4.01.2024
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Onbedoelde schadeclaims: ze komen steeds vaker voor. De aansprakelijkheidsverzekering is een waardevol vangnet voor zowel particulieren als bedrijven. Deze verzekering beschermt tegen onvoorziene situaties waarbij schade wordt veroorzaakt aan personen … Continued

22.12.2023