Verzekerd voor stormschade? Check het hier!

Verzekerd voor stormschade? Check het hier!

Stormschade is helaas van alle tijden, maar in 2022 maakten tot nu toe Dudley en Eunice het wel heel bont. Schade aan huizen, schuttingen en auto’s waren meer regel dan uitzondering. Een goede verzekering helpt dan op dat moment enorm. Weten wat onder welke verzekering valt? Check het in deze blog.

Welke stormschade is verzekerd?

Stormschade zorgt vaak voor schades aan allerlei objecten, welke in veel gevallen onder verschillende verzekeringen vallen. Zo valt de schade aan u huis onder een woonverzekering, zoals de opstalverzekering of inboedelverzekering (huurdersbelang). Heeft u schade aan uw huis door bijvoorbeeld een omgevallen boom? Of de boom nu uit eigen tuin of bij de buren vandaan komt: het valt in de meeste gevallen onder de opstalverzekering

Is uw auto beschadigd? Dan valt dit onder de autoverzekering. Let dus even goed op als u dit ook heeft verzekerd in uw autoverzekering. 

U merkt het al: het bepalen onder welke verzekering stormschade valt, heeft te maken met vele facetten. Zeker weten of de stormschade onder uw verzekering valt? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder. 

Stormschade eigen risico 

Een storm is pas écht in verzekeringstermen wanneer er windkracht 7 of hoger is gemeten. Bij de meeste verzekeringen is er een eigen risico bij stormschade. Vaak zijn er verschillende soorten van dezelfde verzekering. Iedere verzekering heeft een eigen hoogte qua eigen risico. Dit staat altijd aangegeven op uw polisblad. 

Tips om stormschade te voorkomen

Het liefst wilt u natuurlijk schade aan uw huis, tuin of auto voorkomen. Enkele tips om u voor te bereiden op een storm: 

  • Berg uw losstaande tuinmeubilair goed op. Denk dan ook aan planten, potten en andere accessoires.  
  • Controleer uw schutting. De schutting vangt vaak veel wind en kan dus omvallen als deze niet goed vaststaat. 
  • Sluit alle deuren en ramen, zo voorkomt u dat ze kapot waaien. 
  • Zorg dat zonneschermen, rolluiken en markiezen goed opgerold zijn en vastzitten. 

Meer informatie

Heeft u stormschade of wilt u weten of uw verzekeringen dit juist dekken? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag!

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Verzekeringen

Kom bij ons werken als verzekeringsadviseur!

In een tijd waarin veel collega-verzekeringskantoren worden opgeslokt door grotere organisaties, streven wij ernaar om als lokale persoonlijke adviseur ons eigen pad te blijven bewandelen. Wij hechten waarde aan het directe contact met onze klanten, waarbij zij altijd welkom zijn op ons kantoor of wij hen kunnen bezoeken op locatie, thuis of op het werk. Deel jij onze visie? Dan verwelkomen wij jou graag als een enthousiaste verzekeringsadviseur!

10.06.2024
Verzekeringen

10 belangrijke verzekeringen die iedereen zou moeten overwegen

Van onverwachte medische kosten tot schade aan uw huis of auto: het leven zit vol onzekerheden. In deze onzekere tijden biedt verzekeringsadvies een waardevolle oplossing. Maar wat doet een verzekeringsadviseur nu eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de taken en hoe zij u kunnen helpen bij het nemen van de juiste financiële beslissingen.

4.01.2024
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Onbedoelde schadeclaims: ze komen steeds vaker voor. De aansprakelijkheidsverzekering is een waardevol vangnet voor zowel particulieren als bedrijven. Deze verzekering beschermt tegen onvoorziene situaties waarbij schade wordt veroorzaakt aan personen … Continued

22.12.2023