De voordelen van een verzekeringsadviseur

De voordelen van een verzekeringsadviseur

Veel verzekeringen kunt u tegenwoordig zelf online afsluiten. Gemakkelijk, zou u denken. Toch is het geen overbodige luxe om een verzekeringsadviseur in te schakelen. Wij vertellen u de voordelen van het inschakelen van een verzekeringsadviseur.

Wat is een verzekeringsadviseur?

Een tussenpersoon die u adviseert op het gebied van bijvoorbeeld hypotheken, verzekeringen en pensioenen: dat is kort gezegd een verzekeringsadviseur. De adviseur maakt, in een groot aanbod van verschillende verzekeraars, voor u de juiste keuze. Hier houdt het niet op: de verzekeringsadviseur bewaakt uw belangen tegenover de verzekeringsmaatschappij. Hij is uw aanspreekpunt bij schade en is opgeleid om eventuele risico’s op te sporen.

1. Een verzekeringsadviseur? Advies op maat!

Met welke vragen of onzekerheden u ook zit: uw verzekeringsadviseur begrijpt ze. Hij kent de markt van verzekeringen en past het verzekeringsadvies aan op de risico’s die u loopt. Tevens denkt hij aan zaken waar u wellicht zelf niet snel aan denkt. Helemaal op maat voor uw persoonlijke situatie!

2. U bespaart tijd

Er zijn veel verschillende verzekeringen, verzekeraars en dus allerlei polisvoorwaarden. Ga er maar eens aanstaan om alles en iedereen met elkaar te vergelijken en de beste oplossing te vinden. Dan wilt u natuurlijk ook niet te veel betalen, dus ook de hoogte van de premie komt er nog bij kijken. Het kost veel tijd om alle verschillende voorwaarden en aanbiedingen te bekijken en met elkaar te vergelijken. De verzekeringsadviseur staat voor u klaar: hij kent alle ins en outs van het vak. Een verzekering vinden die het best bij u of uw bedrijf past? Dit kost de adviseur relatief weinig tijd.

3. Bespaar niet alleen tijd, maar ook geld!

De verzekeringsadviseur kijkt niet alleen naar de verzekeringen die het best bij uw situatie en wensen passen, maar ook naar verzekeringen met de beste prijs en voorwaarden. Tevens controleert hij of u niet oververzekerd bent, waardoor u wellicht te veel voor verzekeringen betaalt. De adviseur zorgt ervoor dat u geld bespaart door alleen te verzekeren wat u écht nodig heeft.

4. De verzekeringsadviseur denkt met u mee

Uw situatie blijft natuurlijk niet voor altijd hetzelfde. Zo kan het zijn dat u in de loop van de jaren bijvoorbeeld gaat verhuizen. Of wellicht verandert er iets in uw gezinssituatie. Wat voor verandering het ook is, de verzekeringsadviseur kijkt met u mee of de verzekeringen nog wel bij uw situatie passen en/of nog van belang zijn. Zaken waar u wellicht zelf niet direct aan denkt of waarvan u niet zeker weet hoe u het aan moet pakken. Periodiek benadert de adviseur u om alles door te nemen. Ook kijkt hij of u nog kunt besparen op uw verzekeringen. Kortom: de verzekeringsadviseur helpt u!

5. Schade? De verzekeringsadviseur staat voor u klaar

Heeft u schade? Dan wilt u dit snel afhandelen. Bij complexe zaken als juridische conflicten is een aanspreekpunt geen overbodige luxe. Voor een schadeafhandeling moet er namelijk veel geregeld worden. Uw adviseur zorgt bij de afhandeling voor belangenbehartiging. Zo neemt de adviseur o.a. contact op met de verzekeraar en levert hij de juiste gegevens aan. Zo gaat de schadeafhandeling een stuk sneller.

Wij helpen u graag!

Wilt u persoonlijk advies over verzekeringen die het best bij u passen? Of meer weten over de rol van een verzekeringsadviseur? Onze adviseurs staan voor u klaar! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden of bel 0515-543481!

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Verzekeringen

10 belangrijke verzekeringen die iedereen zou moeten overwegen

Van onverwachte medische kosten tot schade aan uw huis of auto: het leven zit vol onzekerheden. In deze onzekere tijden biedt verzekeringsadvies een waardevolle oplossing. Maar wat doet een verzekeringsadviseur nu eigenlijk? In deze blog gaan we dieper in op de taken en hoe zij u kunnen helpen bij het nemen van de juiste financiële beslissingen.

4.01.2024
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Onbedoelde schadeclaims: ze komen steeds vaker voor. De aansprakelijkheidsverzekering is een waardevol vangnet voor zowel particulieren als bedrijven. Deze verzekering beschermt tegen onvoorziene situaties waarbij schade wordt veroorzaakt aan personen … Continued

22.12.2023
Verzekeringen

Het belang van een aansprakelijkheidsverzekering voor zelfstandigen

Het leven als zelfstandig ondernemer biedt talloze vrijheden en mogelijkheden, maar bij ondernemen komen ook risico’s kijken. Eén van die risico’s betreft de aansprakelijkheid voor schade die tijdens uw werkzaamheden kan optreden. In deze blog gaan we dieper in op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

17.11.2023