Voor uzelf beginnen? Kies voor startersbegeleiding

Voor uzelf beginnen? Kies voor startersbegeleiding

Als starter komen er veel zaken op u af. Denk aan administratieve zaken als belastingaangiftes en de boekhouding. Ook het afsluiten van verzekeringen of het schrijven van een bedrijfsplan komen erbij kijken. Wij begeleiden nieuwe ondernemers graag bij de start van een bedrijf! Wat startersbegeleiding is? Hierover vertellen wij u meer.

Als ondernemer starten: dit komt erbij kijken

Vaak wordt onderschat wat er bij het opstarten van een onderneming komt kijken. Allereerst dient er een solide bedrijfs- of financieel plan geschreven te worden. Zo bepaalt u wat het oplevert en wat eigenlijk de toegevoegde waarde van uw onderneming is in de ogen van de klant. Wat moet uw voorraad zijn en hoe hoog moet de omzet zijn om een gezond bedrijf te starten? Deze vragen komen allemaal aan bod. Ook de afzetmarkt, doelgroep en marktsegment komen naar voren. Wanneer u kiest voor startersbegeleiding, wordt u hierin begeleid. Zo zorgen onze administratief adviseurs voor een goede start. Een goed begin is immers het halve werk!

Bij deze stappen helpt startersbegeleiding u

Bij startersbegeleiding wordt u niet alleen geholpen bij het bedrijfs- of financieel plan, maar ook bij het inschrijven bij de KvK. Levert u goederen of diensten aan derden, is dit winstgevend en is uw minimale jaaromzet €10.000? Dan dient u zich in te schrijven bij de KVK. U kiest ook een rechtsvorm die bij uw onderneming past. Hiermee wordt de juridische vorm bedoeld waarin de bedrijfsvoering gedaan wordt. Denk aan een eenmanszaak, maatschap, vennootschap onder firma, stichting of besloten vennootschap. Let op: u bent verplicht dit vast te leggen! Wanneer u voor startersbegeleiding kiest, wordt bij al deze stappen geholpen.

Na uw inschrijving, stuurt de KvK uw onderneminggegevens door naar de Belastingdienst. Als de Belastingdienst u als btw-ondernemer opneemt in de administratie, krijgt u uw omzetbelastingnummer en uw btw-identificatienummer. Vanaf dan dient u ieder kwartaal belastingaangifte te doen. Wat is het verschil tussen omzetbelasting en inkomstenbelasting? Hoe richt ik mijn boekhoudprogramma in? En welke aftrekposten en voordelen zijn er voor startende ondernemers? Op al deze vragen wordt antwoord gegeven door onze adviseurs wanneer u kiest voor startersbegeleiding.

Startersbegeleiding van De Jong Workum FA

Wij hebben al veel starters begeleid. Startersbegeleiding is immers geen overbodige luxe. We maken samen met u uw ondernemingsplan en begeleiden u naar een financiering op maat. Ook verzorgen wij praktische zaken als aanmeldingen bij de KvK, verzekeringen en de belastingdienst. Onze adviseurs zijn nauw betrokken bij de start van uw onderneming. Samen gaan wij voor een goede start! Wilt u meer weten over startersbegeleiding en het starten van een onderneming? Wij staan u graag te woord!

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Administratie

Wat doet een financieel adviseur?  

Meer uit uw financiën halen? Uw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen? Dit zijn zaken waarmee een financieel adviseur u helpt. Meer weten over de voordelen van een financieel adviseur? Lees dan verder! 

15.11.2022
Administratie

Voor uzelf beginnen? Kies voor startersbegeleiding

Als starter komen er veel zaken op u af. Denk aan administratieve zaken als belastingaangiftes en de boekhouding. Ook het afsluiten van verzekeringen of het schrijven van een bedrijfsplan komen … Continued

10.10.2022
Administratie

Zo vermijd je administratieve fouten

Administratieve fouten: grote kans dat jij hier ook mee te maken hebt gehad. Er zijn een aantal administratieve fouten die veel geld kunnen kosten. Bespaar geld en voorkom boetes van de belastingdienst met deze handige tips!

2.12.2021