Vrachtwagenverzekering: wat komt er bij kijken?

Vrachtwagenverzekering: wat komt er bij kijken?

Wanneer u of uw chauffeur veel onderweg is wilt u niet voor verrassingen komen te staan. Sluit daarom een vrachtwagenverzekering af die bij uw situatie past. Er is een groot aanbod aan verzekeringsmaatschappijen, daarbij bieden deze verzekeraars vaak een grote hoeveelheid verschillende pakketten aan. Waar moet u op letten? Wij leggen het u uit!

Soorten vrachtwagenverzekeringen

Er is één verzekering verplicht in Nederland, de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA). Deze verzekering is voor ieder gemotoriseerd voertuig. De WA-verzekering voor vrachtwagens dekt de schade die de wagen aanricht bij anderen. Daarbij krijgen de verzekerde en chauffeur ook hulp in het buitenland bij een ongeluk en ziekte. De dekking kan verder uitgebreid worden met een beperkt casco of volledig casco. Bij volledig casco wordt de schade door aanrijding (veroorzaak door uzelf of derden), bergings- en repatriëringskosten gedekt. Beperkt en volledig casco dekken beide de schade aan de vrachtwagen door brand, diefstal en vandalisme.

Waar op letten bij het afsluiten van een vrachtwagenverzekering

Naast de WA-verzekering en het beperkt en volledig casco, kan een vrachtwagenverzekeringspakket verder uitgebreid worden. In sommige gevallen is dit aan te raden of zelfs verplicht. Een verplichte aanvullende verzekering is die voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Rijdt iemand anders in uw vrachtwagen? Dan is er een ongevallen en schade inzittende verzekering voor de chauffeur.

Ander aanvullend verzekeringen zijn:

  • Verzekering die schade vergoed door laad- en losmateriaal;
  • Extra bedrijfskosten verzekering. Krijg een vergoeding voor iedere dag dat de vrachtwagen door reparatie niet gebruikt kan worden;
  • Rechtsbijstandverzekering;
  • Bagageverzekering voor de chauffeur.

De voorwaarden bij een vrachtwagenverzekering

De voorwaarden voor het afsluiten van een vrachtwagenverzekering verschilt per maatschappij. Er is één voorwaarde die bij iedere maatschappij van toepassing is: de chauffeur dient een geldig rijbewijs te hebben met code 95. Een grote hoeveelheid verzekeringsmaatschappijen wil ook dat de verzekerde en chauffeur actief aan diefstalpreventie doen. Bekijk de algemene voorwaarden van de maatschappij om te zien wat er bij hen wordt verstaan onder diefstalpreventie.
De Jong Workum FA: advies op maat

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden pakketten aan die passen bij de veel voorkomende bedrijfssamenstellingen. Een zelfstandige chauffeur heeft andere verzekeringsbehoeften dan een groot goederentransportbedrijf. Wilt u persoonlijk advies over het afsluiten van een vrachtwagenverzekering? Wij helpen u graag bij het vinden van een vrachtwagenverzekering die bij uw onderneming past. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Terug naar overzicht

Laatste nieuws

Verzekeringen

VACATURE: Relatiebeheerder Verzekeringen Binnendienst

Onderdeel zijn van een unieke combinatie van financiële dienstverlening? Bekijk dan onze vacature Relatiebeheerder Zakelijke Verzekeringen

31.01.2023
Administratie

Wat doet een financieel adviseur?  

Meer uit uw financiën halen? Uw persoonlijke financiële situatie in kaart brengen? Dit zijn zaken waarmee een financieel adviseur u helpt. Meer weten over de voordelen van een financieel adviseur? Lees dan verder! 

15.11.2022
Verzekeringen

De voordelen van een verzekeringsadviseur

Veel verzekeringen kunt u tegenwoordig zelf online afsluiten. Gemakkelijk, zou u denken. Toch is het geen overbodige luxe om een verzekeringsadviseur in te schakelen. Wij vertellen u de voordelen van … Continued

28.09.2022